Zmajevi odradili prvi trening uoči Crne Gore

Nogometna “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici uoči preostale dvije utakmice Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

Selektor Ivaylo Petev kazao je prilikom prvog obraćanja medijima da se ponovo susreće sa problemima izostanka igrača zbog povreda. Krunić, Gazibegović i Ahmedhodžić neće biti u ovom ciklusu utakmica.

Sve je u našim rukama. Pokušat ćemo napraviti sve da ostanemo prvi u grupi. Ja vjerujem momcima i imamo priliku da odradimo dobar posao da nastavimo ovo što je bilo u junu i da nastavimo dalje“, kazao je Petev, naglasivši da će psihološka priprema za ovu utakmici biti jedan od glavnih zadataka stručnog štaba.

Reprezentativac Muhamed Bešić kazao je prilikom dolaska u Trening centar da je reprezentacija do sada u Ligi nacija napravila dobar posao i da su ostale još ove dvije utakmice.

Crna Gora ima dobre igrače, dobra su ekipa, ali mislim ako mi dobro odradimo utakmicu taktički, ako slušamo šefa i ako smo svi koncentrisani da smo mi bolja ekipa, tako da sve je do nas, kući igramo, na strani smo kod njih igrali neriješeno i sve imamo u svojim rukama“, kazao je Bešić.

Utakmica sa Crnom Gorom igra se 23. septembra na Bilinom Polju, a tri dana kasnije igramo sa Rumunijom u Bukureštu. (N. G.)