STK Mladost: Počinju pripreme za narednu takmičarsku sezonu

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovogodišnju takmičarsku sezonu stonoteniseri zeničke Mladosti završili su osvajanjem duple krune. Postali su prvaci BiH i osvajači Kupa. Nakon toga za najboljeg bh. igrača Edina Konjića uslijedio je nastup na Balkanijadi gdje je u pojedinačnom nastupu stigao do ¼ finala.

Već u oktobru Konjić će ponovo nastupiti za bh. reprezentaciju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Što se tiče reprezentativnih poziva, sada u oktobru imamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U grupi smo sa selekcijama Grčke i Litvanije. Tako da 13. oktobra putujemo u Grčku na te kvalifikacije. Očekujemo dobre rezultate“, optimista je Edin Konjić, bh. reprezentativac i igrač STK Mladost.

Naredna premijer ligaška sezona starta prvog vikenda u oktobru. Mladostaše čeka težak posao na odbrani dvostruke titule. Većina ekipa se ove godine pojačala i liga će biti kvalitetnija u odnosu na prošlu.

Većina ekipa se pojačala, uglavnom igračima koji su igrali u inostranstvu. Neki igrači koji su igrali prošle sezone u Austriji i Slovačkoj, vratili su se u svoje matične klubove, prije svega mislim na Banjaluku. Ove godine nas čeka jako težak posao prilikom odbrane titule prvaka. Mi smo spremni i nadam se da ćemo uspjeti odbraniti makar jednu titulu“, optimista je Edin Konjić.

Generalna proba za narednu sezonu biće 24. i 25. septembra kada stonoteniski klub Mladost organizuje „Sedmi međunarodni Zenica Table tennis open“. Očekuje se učešće igrača iz BiH i regiona u kategorijama od kadeta do veterana. Iz stonoteniskog kluba Mladost najavili su dolazak oko 300 učesnika u svim kategorijama. Turnir će se održati u Areni “Husejin Smajlović”. (M. P.)