Rukometaši Čelika slavili u prijateljskom susretu protiv ekipe Donjeg Vakufa

FOTO: RK Čelik

U sklopu priprema za narednu prvoligašku sezonu rukometaši Čelika odigrali su prijateljski susret sa ekipom Donjeg Vakufa. U Areni Zenica zenički ligaš slavio je rezultatom 31:25.

Poluvrijeme je bilo 19:15 za Čelik. Domaći rukometaši vodili su tokom cijele utakmice i na kraju zasluženo slavili. Kod gostiju najefikasniji bio je Kero sa 9 golova. U domaćem timu Čović i Filipović upisali su po 6 golova. Rujanac je dodao 5 a Starčević 4 gola. U ovom susretu debi u dresu Čelika imao je mladi Omar Osmančević.

Trener Čelika Ljubomir Filipović  je nakon utakmice izjavio:

RK Donji Vakuf ove godine ima vrlo dobru ekipu, pa će se u Donjem Vakufu malo ko naigrati rukometa, a i kao gost će mnogima pomrsiti račune. Imaju u svom sastavu nekoliko odličnih igrača. Mi, iako smo igrali nekompletni, solidno smo odigrali utakmicu. Ima još tu dosta da se radi, prije svega na uigravanju tima. Dao sam šansu svim igračima u ovoj utakmici. Sada smo negdje na 50 odsto spremnosti ekipe i nadam se da ćemo do prve prvenstvene utakmice potpunosti biti spremni“, kazao je Filipović.

Prvu prvenstvenu utakmicu u novoj sezoni Prve lige Federacije BiH RK Čelik igra u nedjelju, 25. septembra protiv ekipe RK Bosna iz Tešnja. (M. P.)