Let's do it BiH: Ovogodišnje akcije čišćenja

Povodom 17. septembra, Svjetskog dana čišćenja, Let's do it tim u BiH i ove godine, a naredne subote, organizuje aktivnosti čišćenja u našoj zemlji, čineći tako dio šireg, svjetskog pokreta ujedinjenog oko borbe za čistu i lijepu životnu okolinu.

Koordinator ovih aktivnosti za područje grada Zenice je Centar za mlade „INPUT“.

Ovogodišnje akcije biće organizovane na 39 lokacija širom BiH, a početak akcije čišćenja na zeničkom prostoru, zašta je dosad prijavljeno 50 volontera, predviđen je u 10 sati ujutru, u subotu, 17. septembra, kod Vatrogasnog doma u Zenici, odakle će volonteri biti podijeljeni po rutama i čistiti grad na lokacijama ulica Nikole Tesle i Velikog sudije Građeše“, navodi Adi Salčinović, predsjednik zeničkog „INPUT-a“, pozivajući sve sugrađane da se što masovnije uključe u ovu akciju.

Svjetski dan čišćenja globalni je pokret, koji se realizuje od 2018. godine i okuplja volontere iz 191 države širom svijeta, a njegov cilj je podstaći ljude na savjesno odlaganje otpada i uticati na mijenjanje ekološke svijesti, jer želimo zajedno učiniti Planetu ljepšim i zdravijim  mjestom života“, ističu organzatori. (V. J.)