Potpisani ugovori sa predstavnicima nevladinih organizacija: Podrška za projekte iz oblasti zaštite okoliša

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva odnosno nevladinih organizacija odabranih po Javnom pozivu organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama s područja Grada Zenica za predaju prijedloga projekata u sklopu raspodjele budžetskih sredstava za 2022. godinu.

Radi se o projektima koji podrazumijevaju mjere na razvijanju i jačanju ekološke kulture i svijesti građana, zaštitu prirode i prirodnih bogatstava, vode i tla, zatim projekte u oblasti upravljanja otpadom, poboljšanja energetske efikasnosti i smanjenja zagađenja zraka.

Grad Zenica je za realizaciju ovog javnog poziva izdvojio sredstva u iznosu od 30.000 KM.

Ovo je jedan od javnih poziva koji podrazumijeva podršku nevladinim organizacijama s područja našeg grada, a koji objavljujemo svake godine. Ove godine 11 nevladinih organizacija dobit će sredstva za realizaciju svojih projekata. Prošle godine podržali smo njih osam“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Dodao je da su pravo učešća u javnom pozivu imale sve formalno registrovane organizacije civilnog društva odnosno nevladine organizacije sa područja Grada Zenica koje u Statutu udruženja imaju naznačen angažman u oblasti zaštite životne sredine.

zenica.ba