Završen 9. tradicionalni rukometni turnir “Zaim Kobilica”

FOTO: RK Čelik

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, uručenjem pehara na kraju turnira, završen je 9. tradicionalni memorijalni rukometni turnir “Zaim Kobilica”.

U odličnoj finalnoj utakmici sjajna ekipa prvaka Crne Gore RK Budvanska rivijera iz Budve slavila je protiv domaće ekipe RK Čelik rezultatom 35:26 i osvojila pobjednički pehar turnira (poluvrjeme 21:12 za Budvljane). Sudije: Zdenko Slipac i Borislav Božić. Delegat: Ferid Begagić.

RK ČELIK: Admir Hadrović (12 odbrana), Edin Gušić (4), Malik Delić (4), Bakir Pirić (8), Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić (4), Tarik Kubat (1), Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić, Ajdin Starčević, Muharem Milkunić (4), Mirsad Čelenka, Velid Čelenka, Faris Rujanac (3), Mevludin Čehajić (9 odbrana), Tarik Škaljo, Mensur Hadžić. Trener: Miki Filipović.

RK BUDVANKA RIVIJERA: Lazar Pešić (15 odbrana), Balša Racić (8), Edvin Kučević (3), Đorđo Perunčić (8), Slobodan Bulaić (6), Marko Zeković, Marko Simović (2), Radivoje Đorđić, Luka Došljak (2), Mihajlo Šćekić (5), Boban Ašanin (1), Jovan Kapisoda, Vasilije Vukajlović. Trener: Brano Božović.

6 reprezentativaca Crne Gore

Finalna utakmica RK Čelik – RK Budvanska rivijera Budva odigrana je u izuzetno viskom ritmu: vrlo brza, dinamična, oštra u granicama dozvoljenog, prava rukometna predstava za rukometne sladokusce. RK Čelik se žestoko borio svih 60 minuta, pokazao novu igru i novi kvalitet. Svi igači koji su ulazili u igru pokazali su karakter i dobru igru. Ipak, sve to nije bilo dovoljno protiv prejake ekipe, prvaka Crne Gore, RK Budvanske rivijere iz Budve, u čijem sastavu su tri ,,A”, i tri člana mlađih selekcija Crne Gore. Na spisku selektiora ,,A” reprezentacije Crne Gore su Đorđo Perunčić, lijevi i Marko Simović desni bek, te golman Lazar Pešić. U mlađim selekcijama Crne Gore su Ivan Tajić, Ilija Rafailović i Vasilije Vukajlović. Igrači domaće ekipe pokazali su raskošan talenat i borbenost. U ekipi prvaka Crne Gore najviše golova je postigao reprezentativac Đorđo Perunčić i igrač turnira Balša Racić, koji su postigli po 8 golova, Slobodan Bulajić je dodao 6, a Mihajlo Šćekić 5 golova.

U ekipi RK Čelika 8 golova je postgao Bakir Pirić (uručen mu je pehar ,,najboji strijelac turnira”), po 4 gola su postigli četiri igrača: Edin Gušić, Malik Delić, Danijel Jurić i Muharem Milkunić, dok je 3 gola postigao Faris Rujanac.

Odličan rukomet

Brano Božović, trener RK Budvanske rivijere, koji je i selektor juniorske te pomoćnik selektora ,,A” reprezentacije Crne Gore je izjavio:

– Odličan turnir odigran je u Zenici, sa četiri kvalitetne ekipe. Ovo je za nas bio odličan test u okviru priprema naše ekipe za nastavak takmičenja, jer jurišamo na duplu krunu Crne Gore (prvenstvo i Kup). Veoma sam zadovoljan kvalitetom ekipa iz BiH koje su učestvovale na turniru u Zenici (RK Kaknja i ORK Bosna Sarajevo, a posbeno sjajna mlada ekipa RK Čelika). Da ovo što govorim nije nikakva fraza, već da stvarno tako mislim potvrđuje činjenica da sam ,,bacio oko” na dva igrača RK Čelika, koje sam stavio u svoj ,,tefter” i koje bih u budućnosti volio vidjeti u svom timu. Na prostorima bivše Jugoslavije imamo odličnih mladih rukometaša i ekipa i za budućnost rukometa na ovim prostorima ne treba da brinemo. Hvala RK Čeliku na odličnoj organzaciji kvalitetnmog turnira. Hvala na gostoprimstvu i druženju – izjavio je trener Budvljana Brano Božović.

Pobijedio je sport

Miki Filipović, trener RK Čelika je izjavio:

– Crnogorski prvak države je veoma ozbijna ekipa na regionalnom nivou, sa dosta odličnih igrača. Mi smo iza njih za dva izuzetno dobra igrača. Čestitam gostima iz Crne Gore na odličnoj igri i koji su nas zasluženo pobijedi. Mi smo još u trenažnom procesu u okviru priprema za novo prevenstvo, ali smo se s Crnogorcima dobro nosili u toku čitave utakmice. Odigrali smo odličnu utakmicu, odličnu odbranu i imali brze napade. Posebno smo dobro igrali protiv ekipe RK Kaknja, koja je premijerligaš. Rijetkost je u našem rukometu da jedan drugoligaš (a to smo mi) potpuno nadigra i pobijedi premijerligaša (RK Kakanj), sa ubjedljivih desetak golova razlike. Veliko osvježenje za našu ekipu je saradnja sa našim prijateljima iz rukometnog kluba Sloboda iz Tuzle, odnosno igranje tri igrača iz RK Slobode za nas na dvojnu registraciju. Oni su unijeli dodatnu svježinu i brzinu u našoj igri. Da zaključim: odličan turnir u kome je pobijedio sport, pobijedio je rukomet! Idemo dalje! – kaže Miki Filipović.

U borbi za treće mjesto ekipa RK Kaknja je u samoj završnici u izuzetno neizvjesnoj i dobroj utakmici ,,za dlaku” pobijedila ORK Bosnu iz Sarajeva rezutatom 34:31 (poluvrijeme 16:16).

Konačan poredak ekipa na turniru je: 1. RK Budvanska rivijera, Crna Gora, 2. RK Čelik, 3. RK Kakanj i 4. ORK Bosna, Sarajevo.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Balša Račić (RK Budvanska rivijera), najbolji stijelac turnira je Bakir Pirić (17 pogodaka, RK Čelik), a najbolji golman Admir Hadrović (RK Čelik).