Gradonačelnik Kasumović nezadovoljan dinamikom radova na izgradnji javne rasvjete

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa predstavnicima konzorcija firmi koji rade na sanaciji i rekonstrukciji javne rasvjete u 62 mjesne zajednice.

Na današnjem sastanku gradonačelnik je istakao kako je nezadovoljan dosadašnjom dinamikom radova.

Apsolutno sam nezadovoljan dinamikom kojom rade, a konzorcij je Buck Beograd, Testingelektro Sarajevo i Neimari Šerići Zenica. Oni kasne sa mnogim, iako u ugovoru stoji da je to godinu dana jer je ogroman posao. Oni su bili rekli da će za šest mjeseci, nažalost evo šest mjeseci je prošlo, nijedna mi mjesna zajednica nije još završena“, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Fuad Kasumović

Kasumović je, razgovarajći sa predstavnicima konzorcija, naveo da ukoliko ne ubrzaju radove, Gradska uprava će raskinuti ugovor.

Tako da sam danas upozorio ako mi u narednom periodu ne ubrzaju radove, grad Zenica će raskinuti ugovor i ove kompanije staviti na crnu listu jer ja nemam potrebe da iko za pare građana Zenice i tender koji me je opstruirao dvije godine i dva mjeseca, ja dalje, a i građani moji ne mogu čekati. Prema tome, rekli su najkasnije do srijede dostaviti tajming otvaranja ili osvjetljenja mjesnih zajednica koje nam slijedi u narednom periodu“, zaključio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Podsjećamo, do sada je postavljeno 300 stubova i 400 svjetiljki, a realizacijom ovog projekta pojedine mjesne zajednice će prvi put dobiti rasvjetu što još jednom potvrđuje rad Gradske uprave na poboljšanju svakodnevnog života građana. (A. S.)