U BiH danas sunčano sa temperaturama i do 35 stepeni, kakvo će vrijeme biti za vikend

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Poslijepodne umjeren porast naoblake može uvjetovati lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 31, na jugu do 35 stepeni Celzijusa. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne umjeren porast naoblake može uvjetovati lokalno slab pljusak.

Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 30 stepeni Celzijusa. U subotu na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Poslijepodne očekuju se pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 35 stepni Celzijusa. U nedjelju pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje poslijepodne, praćeno pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 stepena Celzijusa. U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne smanjenje naoblake u Krajini, a do kraja dana u Posavini i Hercegovini.

U jutarnjim satima kiša se očekuje u sjevernim područjima Bosne, a u ostatku dana u Bosni sa lokalnim pljuskovima.

Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 29, na jugu do 33 stepena Celzijusa.

Faktor.ba