Košarkašice Čelika počele pripreme za narednu sezonu

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkašice Čelika među prvima su počele pripreme za narednu sezonu. Kvalitetan rad stručnog štaba na čelu sa Armelom Mujakovićem donio je dobre rezultate mlade i talentovane ekipe.

Kvalitet zeničkih košarkašica prepoznali su i selektori bh. reprezentacija. Ema Mačkić je u kadetskoj, a Anida Čaušević i Dalila Bilić dobile su pozive za juniorsku reprezentaciju BiH,  dok su se na spisku selektora seniorske reprezentacije Gorana Loje za Svjetsko prvenstvo u Australiji našle Ajla Selimović i Almedina Ahmić.

Za mene je to veliko priznanje, za moj trud i rad i trud u prošloj sezoni. Naravno sve to nije prošlo ne zapaženo, sve se isplatilo. Potrudit ću se da opravadam povjerenje selektora i da dam svoj maksimum. Što se tiče mog odlaska u inostranstvo, mislim da je došlo vrijeme da napravim iskorak u svojoj karijeri i da se isprobam u inostranstvu. Ovdje mi je bilo super, treninzi, okruženje ali vrijeme je da odem vani“, izjavila je za Zenicainfo.ba Ajla Selimović.

Ajla Selimović odlazi u Španiju u ekipu „Seltaviga“ člana Druge španske lige sa kojim je potpisala dvogodišnji ugovor.

Jako sam zadovoljna i iznenađena pozivom selektora. To  za mene predstavlja veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu. S obzirom da smo dobili nove igračice mislim da ćemo i u narednoj sezoni ispuniti očekivanja trenera i Uprave kluba“, istakla je Almedina Ahmić.

Dres Čelika u narednoj sezoni nosiće i dvije igračice iz Konjica, Berina Mustafica i Zerina Kadić.

Od završetka sezone nismo prestajali sa radom. Radimo po tri sata čitavu sedmicu do petka sa slobodnim vikendom. Ja mislim da dugo u Čeliku nije bilo više igračica koje su u reprezentaciji. Mi smo kroz prošlu sezonu dokazali da smo dobro radili i mislim da smo na pravom putu da kada ovo ljeto odradimo da će igračice biti spremnije i tako da sljedeće sezone biti još više naših igračica na reprezentativnim okupljanjima“, optimista je šef stručnog štaba KŽK Čelik, Armel Mujaković.

U sklopu priprema za naredno prvenstvo košarkašice Čelika odigraće više kontrolnih utakmica, a krajem augusta biće domaćin i organizator Memorijalnog turnira “Amna Fazlić”. (M. P.)