RK Čelik: U narednu sezonu sa velikim ambicijama

Ljubomir Miki Filipović

Na sastanku Uprave Rukometnog kluba Čelik i trenera Ljubomira Filipovića je dogovoreno da pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi FBiH počnu 10. augusta. Tom prilikom analiziran je dosadašnji rad kluba i dogovoren detaljan plan rada i saradnje.

Raduje me da nije došlo do osipanja tima nakon završetka prethodne sezone. Iz kluba su otišli jedino Ante Dragičević u RK Sloboda iz Tuzle i Muaz Kusić u RK Gradačac. Zadržavanjem kostura tima na okupu u odnosu na prošlu sezonu daje nam mogućnost da nastavimo sa ozbiljnim radom i stvaranjem čvrstog, jakog, novog i modernog RK Čelik, jer smo u protekloj sezoni udarili solidne temelje jednoj novoj mladoj ekipi. Zato nastavljamo sa radom tamo gdje smo stali“, izjavio je nakon sastanka trener Ljubomir Miki Filipović.

Pripreme za novo prvenstvo će početi 10. augusta u Zenici. Trener Miki Filipović na raspolaganju za novo prvenstvo ima trenutno 18 igrača. U odnosu na prethodno prvenstvo novajlija u ekipi je jedino bek Miran Čović, koji dolazi iz RK Jajce, a ranije je nastupao i za RK Čelik, te Adi Mešinović koji se vratio sa školovanja na Policijskoj akademiji.

To je dovoljno igrača za start u prvenstvu. Neću insistirati na pojačanjima. Dobro bi nam došao jedan ljevoruki igrač, obzirom da su otišla dva ljevaka iz kluba. A ako to i ne bude – nema problema“, mišljenja je tehniko Filipović.

Stručni štab prve ekipe u odnosu na prethodnu sezonu pojačan sa dva mlada trenera, njegove pomoćnike, dosadašnjae igrače Čelika: Amara Kobilicu i Adnana Begagića.

Do starta Prve lige Federacije u planu je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, ali  će glavni test za ekipu biti na tradicionalnom rukometnom turniru “Zaim Kobilica” 1. septembra. Na ovogodišnjem turniru učestvuju sarajevska Bosna, Jajce i Čelik, a za učesnike izvan BiH uspostavljeni su kontakti sa nekoliko ekipa iz Crne Gore, Srbije i Slovenije. (M. P.)