NK Čelik: Pripreme za finale Kupa Nogometnog saveza ZDK

Narednog vikenda biće odigrano finale juniorskog i seniorskog Kupa Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

U oba finala nastupiće selekcije zeničkog Čelika. Seniorska ekipa u subotu 23. jula u Jelahu igra finale protiv Borca. Ova utakmica je ujedno i dobra prilika za šefa stručnog štaba Čelika, Armina Duvnjaka da provjeri svoje igrače pred naredne kontrolne utakmice. U polufinalu Čelik je bio bolji od Vareša sa 4:1, dok je Borac istim rezultatom slavio protiv Tešanjke.

S obzirom da je ova faza priprema, prošli smo nekih 15 dana, mislim da smo se dobro spremili. Vjerujem da ćemo u tu utakmicu ući u najjačem sastavu, možda će nam failiti samo Salkić koji će se vratiti  u tim nakon te utakmice, kao i Salčinović. U ekipi vlada dobra atmosfera i svi smo spremni za  još jedan meč da odradimo maksimum“, optimista je pred subotnji meč sa Borcem, trener Čelika Armin Duvnjak.

Utakmica finala Kupa Ze-do kantona igra se sutra sa početkom u 17:30 sati. U finalu Omladinskog Kupa igraju „Žepče  1919” i  „Čelik ”, a utakmica je na rasporedu 24. jula od 17:30 sati u Žepču. Na putu do finala Žepče 1919 je slavilo protiv Bosne iz Visokog, dok su juniori Čelika u polufinalu bili slobodni. (M. P.)