Mevludin Čehajić još tri godine u Rukometnom klubu Čelik

FOTO: RK Čelik

Uprava Rukometnog kluba Čelik, člana Prve lige Federacije BiH, nastavlja sa intenzivnim pojedinačnim razgovorima sa svim igračima kluba, a prije početka nove prvenstvene sezone, kako bi se vidjelo s čime ovaj klub igrački raspolaže u ovom trenutku.

Rukometni klub Čelik do sada su napustila dvojica igrača. To su  Ante Dragičević i Muaz Kusić. Dragičević je otišao u premijer ligašku ekipu Sloboda u Tuzli, a  Kusić u RK Gradačac. Vjernost klubu produžili su odlični i  perspektivni lijevi bek,  Faris Rujanac i  dosadašnji igrač RK Jajca Miran Čović. Uprava je nastavila pojedinačne razgovore sa još dva igrača: sa krilom Edinom Gušićem i golmanom Mevludinom Čehajićem koji su produžili vjernost klubu na još po tri godine.

Iskreno, ja se nisam nikako ni dvumio da odem iz Čelika, iako sam imao čak pet ponuda iz premijer ligaških ekipa. Javno želim da kažem: jako sam zadovoljan uslovima, stanjem i atmosferom u RK Čeliku, prezadovoljan sam odnosima unutar kluba, a sve što je prema meni obećano od Uprave kluba prije godinu dana potpuno je ispoštovano“, izjavio je nakon razgovora sa predsjednikom Čelika golman Čelika Mevludin Čehajić.

Mevludin Čehajić je sa 15 godina počeo igrati rukomet, a prije Čelika nastupao je jedino za RK Kakanj. Igrao je čak za četiri reprezentativne selekcije BiH – U18, U19, U20 i U21. (M. P.)