Ženska kadetska reprezentacija BiH počela pripreme za Evropsko prvenstvo

FOTO: KSBIH

Ženska kadetska (U-16) reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Vlašiću i počela pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

Selektor Drago Karalić i njegov pomoćnik Slaviša Ožegović na raspolaganju imaju sljedeće igračice: Lara Kudrić, Lana Kudrić, Kanita Smajić, Marija Damjanović, Josipa Barišić, Ena Mačkić, Milica Mitrović, Adna Halilbašić, Jovana Lukić, Milica Daković, Milica Dragičević, Marija Starčević, Marija Vulić, Ema Nela Hrustić, Katarina Mihalj, Valentina Došić i Bojana Radić.

Imamo dobre uslove za rad“, rekao je selektor Karalić i dodao:

Uposlenici hotela Sunce su nam uvijek na usluzi, imamo i odgovarajuće termine za treninge u dvorani, sve je kako treba. Djevojke su došle spremne, prema programu koji im je dodijeljen. Sada ćemo se više posvetiti taktičkoj pripremi, kako bi što spremniji dočekali prijateljsku utakmicu s Hrvatskom. Što se tiče samo Evropskog prvenstva, naši protivnici u grupi su nam nepoznati, jer nije bilo takmičenja u zadnje dvije godine i još nisu određeni rosteri. U svakom slučaju, prikupljat ćemo informacije i prema tome graditi našu igru“, istakao je selektor Karalić.

Evropsko prvenstvo B divizije za kadetkinje igrat će se od 18. do 27. avgusta u Podgorici, a reprezentacija BiH se nalazi u grupi A, zajedno sa selekcijama Nizozemske, Sjeverne Makedonije, Republike Irske i Srbije.

Avaz.ba