Savez izviđača Grada Zenica taborovanje na Boračkom jezeru počinje 11. jula

FOTO: Zenicainfo.ba

Savez izviđača Grada Zenica svoje tradicionalno taborovanje na Boračkom jezeru kod Konjica, ove godine počinje 11. jula, a biće organizovano u šest smjena po osam dana, odnosno sedam punih pansiona. Izviđačko kampovanje ovaj put biće u znaku sedam decenija rada Saveza izviđača Zenice, te će se i sve aktivnosti ove godine na Boračkom jezeru održavati u sklopu obilježavanja ovog značajnog jubileja.

I ove godine kao glavni dio programa ovog ljetovanja je klasična izviđačka aktivnost, koju svaki put unapređujemo, pa je u kampu izgrađen adrenalinski park sa zip-line, mnogobrojne radionice, biće organizovana škola streličarstva, topografije i slično, a tu su i zabavne aktivnosti, kupanje, druženje kao i sve ono što je već tradicija izviđačkog ljetovanja u kampu na Boračkom jezeru“, navodi Edin Šarić, predsjednik Saveza izviđača Grada Zenica, napominjući da za organizaciju ovogodišnjeg Interetničkog kampa u sklopu taborovanja, još čekaju odobrenje i nadaju se da će ugovor potpisati do kraja ovog mjeseca. Ovaj kamp se inače, organizuje u saradnji sa Odredom izviđača “Mladen Stojanović” iz Prijedora, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Mi nastojimo da preko projekata, koji se obajvljuju na nivou Grada Zenica obezbijediti sredstva za održavanje i aktivnosti ovogodišnjeg izviđačkog taborovanja na Boračkom jezeru, ali evo do danas još nisu objavljeni rezultati projekata ni na nivou Grada Zenica, niti na nivou ZDK, tako da ćemo sve naše planirane aktivnosti završiti onda kada budemo imali sredstva“, napominje Edin Šarić, predsjednik Saveza izviđača Grada Zenica. (V. J.)