KŽK “Čelik”: Veliki planovi za narednu sezonu

FOTO: Zenicainfo.ba

Proteklu takmičarsku sezonu u Premijer ligi košarkašice “Čelika” okončale su na šestoj poziciji. Za mladi i talentovani tim sastavljen uglavnom od mlađih košarkašica bio je to odličan rezultat.

Nakon toga kadetska i juniorkska ekipa stigle su do polufinala državnog prvenstva. Tokom ljetnih mjeseci nastavljen je rad u teretani i dvorani  sa akcentom na ispravljanje tehničkih nedostaka uočenih tokom lige. Za jesen u ženskom košarkaškom klubu “Čelik” osim seniorske ekipe pripremaju i tim kojim će se takmičiti u A1 ligi.

Nema stajanja pripremamo ekipu, koja će se od ove godine takmičiti i u A1 ligi. Tu će pretežno naše igračice kadetkinje sa nekoliko naših iskusnijih igračica. Tako da nema stajanja, ljeto je i jedino mjerilo je rad i samo rad kako bi naše mlade košarkašice što više napredovale“, izjavio je za Zenicainfo.ba Armel Mujaković, šef stručnog štaba KŽK “Čelik Subor”.

Dres “Čelika” u narednoj sezoni nosiće i dvije igračice iz Konjica, Berina Mustafica i Zerina Kadić. Najbolja košarkašica “Čelika” u protekloj sezoni Ajla Selimović  prema najavama ima ponudu da sportsku karijeru nastavi Španiji, Belgiji ili Mađarskoj. Nakon skoro jednogodišnje pauze u trenažnom procesu je ponovo Amna Isaković.

Mislim da imamo dosta potencijala. Najbitnije je da to iskoristimo na pravi način, to jest da se ne bojimo  protivnika već da dajemo maksimalno od sebe. Rezultati će doći vremenom sigurno“, optimista je mlada i talentovana košarkašica Amna Isaković.

Osim dvije košarkašice iz Konjica stručni štab planira još jedno pojačanje mlađu visoku košarkašicu. Ostale igračice su na okupu vraća nam se i Amna Isaković. Imaćemo fin roster za narednu sezonu. Sve će biti do igračica. Imaće priliku da se dokažu mlađe igračice“, najavio je planove za narednu sezonu Armel Mujaković, trener košarkašica “Čelika”.

Košarkaški ženski klub “Čelik” krajem augusta biće domaćin i organizator  Memorijalnog turnira “Amna Fazlić”. (M. P.)