Zenički atletičari osvojili 11 medalja na pojedinačnom prvenstvu BiH

FOTO: Zenicainfo.ba

U organizaciji Atletskog kluba “Zenica” 24. i 25. juna održano je pojedinačno prvenstvo BiH za seniore i seniorke. Učestvovalo je preko 200 atletičara i atletičarki iz 24 bh. kluba.

Ovo je ujedno i najkvalitetnije domaće takmičenje kraljice sportova iz kalendara Atletskog saveza BiH za ovu godinu. Nažalost izostao je nastup najboljeg bh. atletičara Amela Tuke u trci na 800 m. Zenički atletičari i atletičarke osvojili su ukupno 11 medalja i to tri zlatne, pet srebrnih i tri bronzane medalje. Zlatne medalje osvojili su: Mesud Pezer u bacanju kugle sa hicem 20,56, Dejan Mileusnić u bacanju koplja sa bačenih 76,06 m i Sedin Heco u troskoku sa preskočenih 14,51 m. Sara Bajramović  je takmičenje završila sa tri srebrne medalje: u trci na 100 m, u troskoku i skoku u dalj, Sedin Heco u skoku u dalj  i Muhamed Čančar u bacanju kladiva. Bronzane medalje osvojili su: Halima Hrustić u trci na 100 m, Rijad Jašarević u trci na 100 m i Amel Aščerić u trci na 400 m.

Mesud Pezer i Dejan Mileusnić u alžirskom Oranu predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama, koje  traju do 5. jula. Već narednog vikenda 2. i 3. jula u Sarajevu će se održati pojedinačno juniorsko prvenstvo BiH u atletici. (M. P.)