Radio Zenica obilježava danas svoj 53. rođendan

Radio Zenica obilježava danas svoj 53-ći rođendan. Sve je počelo 20.juna 1969 godine kada se Radio Zenica osniva u sastavu tadašnjeg Novinsko-izdavačkog preduzeća „Naša riječ“.

Kroz više od pet dekada postojanja proživjeli smo mnogo toga, zajedno sa vama. Preživjeli smo i jedan rat a uprkos najavama trećeg svjetskog, namjeravamo da nastavimo dalje. Još jedan radni dan u životu Edina Sinanovića. Najkvalitetnijih 27 godina svog života proveo je na Radiju Zenica. Ovaj dan ipak je poseban,obilježen čestitkama i poklonima što je dokaz da se radio i dalje sluša.

“Dokaz tome su sve ove današnje poruke i živa javljanja. To su dokazi da se radio i dalje sluša i da ga možete slušati u automobilu ili kada nešto radite, kuhate ili perete. Možete i da zakasnite na posao kao naša poznata spisateljka Mediha Šehidić koja nam je javila da je zakasnila na posao zbog pjesama koje je slušala na Radiju Zenica. Zahvaljujem se svojim sadašnjim, bivšim ali i kolegama koji više nisu među živima i nadam se da ćemo još dugo svirati i družiti se sa vama“, kazao je Edin Sinanović, novinar i voditelj RTV Zenica. Proteklih ,više od pet decenija, kroz Radio Zenica prošle su desetine i desetine vrsnih novinara, voditelja, tehničara, menadžera i pratećeg osoblja.

Mnogi od njih više nisu sa nama i danas ih se sjećamo sa puno ljubavi. Iza nas su i bogate i siromašne godine. Sa nama su izazovi današnjeg vremena. Kakvi god bili svjesni smo da smo javni gradski radio koji ima obavezu da vas informiše i zabavi. Pa kako znamo i umijemo i ma koliko nas bilo.(D.T.)