Ženska ekipa KSO “Bosna” učestvovala na turniru Euro lige u sjedećoj odbojci

Ženska ekipa Kluba sjedeće odbojke Bosna iz Zenice od  10. do 12. juna učestvovala je na turniru Euro lige u poljskom gradu Myslovice.

Bio je to ujedno prvi nastup na međunarodnoj sceni ženske ekipe u sjedećoj odbojci iz BIH. Na turniru  su nastupale ekipe iz Poljske, Mađarske, Italije, Slovenije, Francuske, Srbije. Rezultat u Poljskoj je bio u drugom planu. Nastup na Euro ligi je prije svega bio dobra prilika za afiramciju za sjedeće odbojke za žene i omasovljene ekipe .

„Prvenstveno da smo probili led nastupa na jednom međunarodnom takmičenju, to jest na Euro ligi. Našim radom od prije dvije godine okupljajući invalidbne osobe i formirajući taj klub ovo je klupsko takmičenje. Od Evropske asocijacije smo dobili poziv. Ne mogu da iskažem zadovoljstvo što smo prvi put u istoriji BiH izašli vani. Ovo je ogroman uspjeh grada Zenica i nas samih. Bićemo najsretniji kada se napravi još najmanje dva ženska kluba sjedeće odbojke u našoj državi. Tako bi mogli napraviti i sistem takmičenja. To bi mnogo značilo na podizanju kvaliteta sjedeće odbojke za žene“, izjavio je nakon povratka iz Poljske, Omer Pojskić, predsjednik KSO Bosna iz Zenice.

Već u avgustu slijede nove aktivnosti ženske ekipe kluba sjedeće odbojke Bosna. Putuju u Sloveniju gdje će učestvovati u trenažnom procesu zajedno sa slovenačkom asocijacijom sjedeće odbojke .

Roster ženske ekipe Bosna na euro ligi  su sačinjavale: Dženeta Bradarić kapiten ekipe, Emira Žigić, Adisa Bajramović, Arnela Gutošić, Mela Serdarević, Zerina Šogolj, Lara Za Husagić, Selma Hodžić, Elma Šehić. (M.P.)