Predsjedavajući Husetić, u ime gradonačelnika Kasumovića, prisustvovao 6. Generalnoj skupštini Unije gradova TDBB u Turskoj

Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, boravio je proteklog vikenda u ime gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića na šestoj Generalnoj skupštini Unije gradova TDBB u Turskoj.

Inače, ova Unija okuplja gradove i općine iz 27 država, te realizuje brojne projekte podrške lokalnim zajednicama iz Bosne i Hercegovine.

Na Generalnoj skupštini prisustvovalo je više od 500 delegata iz 22 države, kao i predstavinici općina iz Bosne i Hercegovine među kojima su bili načelnici općina Novi Grad Sarajevo, Travnik, Ključ, Jajce, Olovo, Jablanica, Doboj Istok, te predstavnici Grada Zenica i općine Vareš.

Generalnoj skupštini prisustvovao je i prigodnim riječima se obratio Recep Tayip Erdogan, predsjednik Republike Turske, kao i Mustafa Sentop, predsjednik Parlamenta Turske.

“Bila mi je izuzetna čast prisustvovati Generalnoj skupštini na kojoj je bilo prisutno više od 500 delegata, sa kojima sam razgovarao o aktuelnim zbivanjima u našoj zemlji, ali i svijetu. Posebno sam bio ponosan da su se za grad Zenicu, ali i gradonačelnika Fuada Kasumovića, zanimali brojni prisutni delagati iz zemalja regiona i svijeta, a koji su me zadužili i da ga lično pozdravim te prenesem poruke podrške za sve ono što radi”, poručio je predsjedavajući Husetić.