Novi duel sa Fincima, mogu li “Zmajevi” do pobjede na Bilinom polju

Posljednju kvalifikacionu utakmicu u Ligi nacija u junskom ciklusu, nogometna reprezentacija BIH igra sutra na Bilinom polju protiv Finske.

Na večerašnjoj press konferenciji selektor Finske Markku Kanerva je istakao da su šanse za pobjedu oba tima 50:50 te da se nada da će se ponoviti rezultat iz prošle godine kada su Finci slavili sa 1:3 u Zenici u meču kvalifikacija za SP 2022.

Nakon gostiju predstavnicima medija obratili su se selektor našeg tima Ivaylo Petev i reprezentativac Sanjin Prcić.

Selektor je potvrdio da ima malih problema sa povredama ali da će situacija biti jasnija nakon večerašnjeg treninga. Pritom je naglasio da je u sutrašnjem meču najvažniji rezultat.

“Nadam se da će sutra naši momci dati sve od sebe. Ne ovisi sve samo o veznom redu. Kada se branimo, špic je naš prvi defanzivni igrač. Moramo djelovati jako čvrsto”, kazao je Petev.

Reprezentativac  Sanjin Prcić istakao je da se obje ekipe dobro poznaju, ali da se mi moramo fokusirati na svoje kvalitete ako želimo pobjedu.

“Moramo biti dobro postavljeni defanzivno, dobro se kretati s loptom. Protivnika dobro poznajemo, kao i on nas, ali se spremamo da na najbolji način završimo ovaj ciklus. Finska je dobra reprezentacija, ima dobre igrače, ali mi se moramo fokusirati na sebe”, rekao je Prcić.

Utakmica 4. kola Lige nacija BiH – Finska igra se u utorak s početkom u 20:45 minuta. (M.P.)