Intenzivne aktivnosti policije u vezi pronalaska dva beživotna tijela u Zenici

Dana 04.06.2022. godine, u 21,20 sati, Uprava policije MUP-ZDK je obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice NO 8,  nalaze dva beživotna tijela.

Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koja je pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj.

Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B.M. rođen  1959.godine, iz Zenice te P.N., rođena 1968. godine, iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj.

Nakon izvršenog uviđaja, tijela su prevezena u prosekturu  Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja  obdukcije nakog čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica.

Sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti navedenih lica o čijim rezultatima  će javnost biti blagovremeno obaviještena.