Oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskovima

Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Sunčano je na jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 8; Srebrenica 11; Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica 12; Banja Luka i Doboj 13; Bijeljina 14; Široki Brijeg 16; Grude 17; Mostar 19; Trebinje 20°C.

Danas u Bosni oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi su jači u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu do 26°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno sa pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Bez padavina na jugu. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu do 29°C.

U srijedu u Bosni umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

Izvor: fhmzbih.gov.ba