Finale Evropskog prvenstva za kadetkinje večeras na Grbavici, besplatan ulaz na duel Njemačke i Španije

Bosna i Hercegovina će večeras biti centar evropskog nogometa. Na stadionu Grbavica u Sarajevu od 20 sati u finalnom meču Evropskog prvenstva za kadetkinje sastat će se Njemačka i Španija.

Zanimljivo, ovo će biti njihov šesti međusobni susret u finalima evropskih prvenstava za kadetkinje.

Njemačka će imati priliku da odbrani titulu prvaka Evrope iz 2019. godine i dođe do osmog naslova u 13 do sada odigranih prvenstava, dok će Španija pokušati da dođe do petog trijumfa.

Naša zemlja je od 3. maja kada su odigrani prvi susreti po grupama bila odličan domaćin ovog velikog evropskog takmičenja. Ljubitelji nogometa u BiH, ali i cijeloj Evropi, imali su priliku da uživaju u kvalitetnim susretima budućih nada evropskog nogometa.

Njemačka, Španija, Nizozemska, Francuska, Finska, Danska, Norveška i Bosna i Hercegovina imale su tu privilegiju da budu među osam učesnica završenog turnira.

Još jednom se pokazalo da je Bosna i Hercegovina sjajan domaćin, a velike pohvale iz UEFA-e za savršenu organizaciju turnira idu i na račun Nogometnog saveza BiH.

Sarajevo, Mostar, Zenica i Široki Brijeg protekle dvije sedmice bile su centar novih prijateljstava, ali i kvalitetnog fudbala.

Za kraj, ostale su još dvije najvažnije utakmice. Borba za pehar pobjednika prvaka Evrope, a bitna utakmica je na rasporedu i u 14 sati kada se u Zenici sastaju Francuska i Nizozemska u borbi za treće mjesto.

Finale svih finala je na Grbavici u 20 sati. I Njemačka i Španija su na finalnom turniru u Bosni i Hercegovini pobijedile po četiri utakmice bez primljenog gola.

Njemačka je na putu do finala u grupnoj fazi nadigrala Dansku (2:0), Nizozemsku (2:0), Bosnu i Hercegovinu (2:0), te u polufinalu Francusku sa 1:0.

S druge strane, Španija je u grupnoj fazi pobijedila Norvešku (4:0), Finsku (4:0) i Francusku (3:0), a u borbi za finale nadigrale su vršnjakinje iz Nizozemske sa 3:0.

Ovo je lijepa prilika za sve ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini da dođu u Trening centar NS BiH u Zenici (14 sati) i stadion Grbavica (20 sati) i u velikom broju prisustvuju duelima budućih zvijezda ženskog nogometa.

Svi ovi podaci govore da nas u mečevima za treće i prvo mjesto čekaju vrhunske utakmice i pravi spektakli.

Ulaz na obje utakmice je besplatan.

Klix.ba