Nastup najmlađih selekcija na turniru u Makarskoj

Dana 08. maja 2022. godine selekcije U8, U10 i U12 nastupile su na turniru koji je organizirao Ragbi klub Makarska Rivijera, Hrvatska.

Naši mladi ragbijaši su ostvarili izuzetno dobre rezultate te osvojili prvo mjesto u selekciji U12, drugo u selekciji U10 dok je selekcija U8 igrala bez plasmana jer je glavni cilj bio da uživaju u ragbiju. Na turniru su učestvovali Ragbi klub Nada (Split), Ragbi klub Sinj (Sinj), Ragbi klub Invictus (Dubrovnik) i domaćin Ragbi klub Makarska Rivijera kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu i dobroj organizaciji.
Naši mladi ragbijaši su pokazali izuzetno visok nivo znanja i vještina u ragbiju što je i rezultiralo dobrim plasmanom. Ako se uzme u obzir da naši mladi ragbijaši na svaki od turnira putuju po nekoliko sati autobusom te da klub, koji u potpunosti radi na volonterskoj osnovi, rezultati naših mladih ragbijaša su izuzetno značajni. Naši mladi sportisti su sigurno najbolji ambasadori našeg Grada Zenice i naše Bosne i Hercegovine. Već sljedeći vikend selekcije U12, U14 i U16  putuju u Zagreb na međunarodni turnir što je uvod za učešće na jednom od većih turnira  na kojem će nastupiti naši mladi ragbijaši u Italiji. Selekcije U18 se pripremaju za završnicu svog takmičenja. Još jednom se zahvaljujemo svim prijateljima, simpatizerima, sponzorima, donatorima, našim roditeljima kao i našim igračima, kako malim tako i velikim.
Svi koji žele da nam se pridruže mogu to uraditi svaki utorak i četvrtak na terenima JP za sportske objekte i terene d.o.o Zenica i sve je naravno bez članarine. (M.P.)