Tradicionalna bajramska posjeta KPZ-u i JU “Dom porodica”

Delegacija Muftijstva zeničkog i Medžlisa Islamske zajednice Zenica posjetila je danas, trećeg dana Ramazanskog bajrama Kazneno popravni zavod Zenica, a potom Javnu ustanovu „Dom porodica“.

“Mi tradicionalno svakoga Bajrama posjećujemo uposlenike i zatvorenike Kazneno popravnog zavoda, kako bi sa njima podijeli bajramsku radost i prenijeli poruke ohrabrenja, te kako bi i oni u ovakvim okolnostima, koliko je moguće, dožive bajramsku radost i sreću”, rekao ovom prilikom hafiz Amir efendija Kaknjo.

Potom je delagacija Islamske zajednice Zenica svojom posjetom i bajramskim paketićima obradovala mališane zeničke Javne ustanove „Dom porodica.

“Ovo je već peti mjesec zaredom kako Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Zenica realizuje projekat „Jedan slatkiš, jedan osmijeh“, a osim djeci ovoga Doma danas ćemo podijeliti pakete u udružnjima „Dlan“ i „Pogled“ , te u Domu za stara lica i Domu penzionera”, kaže Sumedin efendija Kobilica, navodeći da će danas tako podijeliti ukupno 334 paketa.

“Posebno nam je drago da su ove posjete povodom Bajrama i da bajramsku radost podijelimo zajedno i sa djecom i starim osobama i da kako oni nama, tako i mi njima da izmamimo radost na lice”, naglasio je efendija Kobilica.

“Sa zadovoljstvom smo dočekali predstavnike Islamske zajednice Zenica, koji su paketićima i za ovaj Bajram obradovali našu djecu, zahvaljujući se svim prijateljima i donatorima ove ustanove, koji su uz njih bili tokom mjeseca ramazana, kada su djeca uživala u druženjima, kako u Domu, tako i van njega tokom iftara, a djeca se svaki put obraduju posjetama, poklonima i paketićima”, ističe  Draženka Subašić, direktorica JU „Dom porodica“. (V.J.)