Sjećanje na Rešada Čalkića i Fuada Smajlbegovića, komandante ARBiH

Na Gradskom groblju Crkvice članovi boračkih udruženja, bivši saborci, prijatelji i članovi porodice obilježili su godišnjicu pogibije Rešada Čalkića, komandanta 303. viteške brigade koji je poginuo na današnji dan 1995.godine.

Na mezarju su se okupili Rešadovi ratni drugovi, predstavnici boračkih organizacija, radne kolege, kao i članovi porodice. Nakon polaganja prisutnima se obratio Muhamed Begagić, jedan od komandanata 303. viteške brigade, koji je govorio o liku i djelima rahmetli Rešada Čalkića. “Danas, na godišnjicu pogibije rahmetli našeg komandanta ovdje smo da pokažemo da se sjećamo, da ne zaboravljamo ono što je komandant Rešo kao i mnogi drugi učinili u odbrani naše domovine i onoga što danas imamo. Dali su svoje živote, a na nama je da se izborimo za one ciljeve zbog kojih smo krenuli u odbranu ove naše domovine Bosne i Hercegovine”, kazao je između ostalog Muhamed Begagić, jedan od komandanata 303. viteške brigade. Nakon polaganja cvijeća i sjećanja obavljen je i vjerski dio programa.

Delegacija gradskog JOB-a „Unija veterana“ posjetila je i mezar rahmetli Fuada Smajlbegovića, prvog komandanta 314. brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine. (B.D.)