Završene prijave za Međunarodni teniski turnir “Zenica open 2022.”

Prijave za Međunarodni teniski turnir „Zenica open 2022“ iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina završene su juče.

Turnir će se održati od 2. do 8. maja na teniskim terenima Kamberovića polju uz učešće 75 tenisera i teniserki iz 13 evropskih zemalja. Na listi učesnika ove godine su i takmičari iz Japana i Kanade. Organizator ove tradicionalne manifestacije koja je postala prepoznatljiva i van granica BIH je Teniski klub Čelik iz Zenice.

„Moram prvo reći da je ovo 23 godinu zaredom kako organizujemo turnir a 22 po redu turnir u organizaciji Tenis kluba Čelik.  Mislim da je stvarno za svaku pohvalu da jedan mali klub iz Zenice organizuje tako jedan veliki turnir iz kalendara Tenis Europe za juniore i juniorke do 16 godina. Ove godine smo tražili da se turnir pomjeri za jednu sedmicu kasnije čisto da bi se tereni bolje pripremili i zbog vremenskih prilika“, izjavila je Azra Baručija-Koluh, član Organizacionog odbora turnira.

U muškoj konkurenciji nastupiće 45 tenisera  a u ženskoj konkurenciji 30 teniserki. Kvalifikacije će se igrati samo u muškoj konkurenciji.

„Što se tiče domaćih predstavnika Asja Salkanović je jedina zenička igračica od koje se nešto očekuje koja je prošle godine igrala polufinale. Vidjećemo kakav je bio zimski period i kako se spremala i šta će napraviti ove godine“, kazala je Azra Baručija -Koluh.

Kvalifikacije su na programu 1. i 2. maja, dok glavni turnir počinje 3. maja i ako dozvole vremenske prilike finale će se igrati 7. maja. Prvi nosioci turnira su Paolo Angeli iz Slovenije i  Stela Džimović iz Srbije. Jedina zenička teniserka na ovogodišnjem izdanju Zenica opena je Asja Salkanović. (M.P.)