„Radost Bajrama za stotinu porodica“: Prehrambeni paketi za porodice iz boračke populacije

„Radost Bajrama za stotinu porodica“, naziv je akcije koju provode Gradska uprava i humanitarna organizacija Humanity first. Radi se o podjeli prehrambenih paketa za stotinu porodica iz boračke populacije. Vrijednost paketa iznosi oko 50 KM.

„Od kada je gospodin Kasumović prvi čovjek ovog grada imali smo poziv da dođemo i ono što je u našoj mogućnosti pružimo našu podršku i našu pomoć za poboljšanje kvaliteta života stanovnika ovog grada. Mi nastojimo u okviru naših mogućnosti da to i pružimo“, kaže Mufeezur Rahman, predsjednik humanitarne organizacije Humanity first.
Naš sagovornik kaže da je ovo redovna bajramska akcija koju rade zadnjih nekoliko godina i ove godine širom Bosne i Hercegovine podjelit će oko 700 paketa.
„Ova humanitarna organizacija je naš dugogodišnji partner u aktivnostima gradske uprave odnosno od kada je gospodin Fuad Kasumović prvi čovjek ovog grada. Nakon školske djece kojima smo u više navrata pomagali sa ruksacima i školskim priborom, odnosno djece štićenika JU „Dom porodica“ i socijalno ugroženih kategorija, ove godine smo zajednički odlučili da obradujemo stotinu porodica iz reda boračke populacije. Mi smo kontaktirali boračke organizacije sa područja grada i zajedno sa njima smo napravili spiskove za ovih stotinu porodica koje će dobiti pakete“, kaže Armin Mujkić, šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu Grada Zenica.
Prema najavama saradnja Grada Zenica i humanitarne organizacije Humanity first ovdje neće završiti.(N.G.)