Rezime sezone: U KŽK Čelik zadovoljni ostvarenim rezultatima

Ovogodišnju sezonu košarkašice Čelika okončale su utakmicom 22. kola u kojoj su slavile ubjedljivu pobjedu protiv ekipe Igmana sa 103:56.

Košarkaški ženski klub Čelik sezonu u društvu najboljih završio je sa omjerom 12 pobjeda i 8 poraza i na petoj poziciji sa 32 poena. Za mladu ekipu sastavljenu uglavnom od juniorki i kadekinja peta pozicija na tabeli je odličan uspjeh.

„Što se tiče ligaškog dijela ja sam veoma zadovoljan. Nedostajala nam je jedna pobjeda s kojom bi se plasirali u play off. Mislim da sa ovim rezultatom mi možemo biti zadovoljni. Dali smo priliku dosta mladim igračicama kojima su to bile prve utakmice u seniorskoj konkurenciji. Ja sam zadovoljan kako su pristupile takmičenju. Imali smo padova, poslije smo se opet dizali kao ekipa. Imamo samo tri nešto starije igračice. To su kapitenka Ajla Selimović, Đejlana Indžić i Almedina Ahmić. Ako ostane većina igračica iz ove ekipe na okupu možda sljedeće sezone da napravimo još bolji rezultat“, izjavio je za Zenicainfo.ba Armel Mujaković, šef stručnog štaba KŽK Čelik.

Tri mlade košarkašice Čelika dobile su poziv za kadetsku reprezentaciju, Ajna Zukić, Ema Mačkić i Lana Mulaosmanović.

Nakon završetka lige, stručni štab dao je pet dana pauze igračicama. Nakon toga startaju ponovo sa treninzima.

„U pogonu će biti sve juniorke koje igraju završnicu juniorskog prvenstva. Nakon ramazana priključiće nam se i seniorke. Imaćemo kontinuitet treninga. Nećemo prekidati do avgusta kada kreću glavne pripreme. Tada ćemo vidjeti kakav će nam biti roster za sljedeću sezonu“, najavio je Armel Mujaković

Trener Mujaković se nada da će Uprava uspjeti da produži saradnju sa kapitenkom Ajlom Selimović, koja već ima određenih ponuda da karijeru nastavi vani. Prema najavama u tim se vraća Amna Isaković koja je bila povrijeđena. Uz dovođenje nekih od iskusnih igračica u Košarkaškom ženskom klubu Čelik su uvjereni da bi u narednoj sezoni mogli imati veoma kvalitetan tim .

Takođe Mujaković se nada će ostati na poziciji šefa stručnog štaba i da će produžiti saradnju sa Čelikom.(M.P.)