Vrijeme u BiH: Danas i do 25 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupni prast oblačnosti. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnosti. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25 stepeni.

Za subotu se u Bosni i Hercegovini najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije i u večernjim satima u Bosni sa slabom kišom, a u planinskim dijelovima sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 20, na jugu do 23 stepeni.

U nedjelju se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje i sa slabom kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 7, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, na jugu do 16 stepeni