U vrtiću Pčelica ponovo uveden program produženog boravka

FOTO: Jasmina Gasal/Zenicainfo.ba

U vrtiću Pčelica ponovo je uveden program produženog boravka školske djece za djecu upisanu u Osnovnu školu „Meša Selimović“.

U vrtiću postoje prostorni, kadrovski i biosigurnosni uslovi za ponovno uvođenje ovog programa koji je namijenjen za djecu do trećeg razreda osnovne škole“, kazala je za naš program Jasmina Gasal, direktorica Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje.

Program obuhvata cjelodnevni boravak djece od 6:30 do 17:00 sati, tri obroka, odvođenje i dovođenje djece iz škole i pomoć pri izradi domaće zadaće.

Ovaj program je zbog pandemije prije dvije godine bio obustavljen, a uz pomoć Turske vojne misije uredili smo i renovirali vrtić te obezbijedili uslove za boravak djece školskog uzrasta“, dodala je Gasal.

Od septembra 2021. godine u vrtiću „Pčelica“ uveden je i program produženi boravak za djecu predškolskog uzrasta zbog iskazanih potreba korisnika usluga u Javnoj ustanovi Predškolski odgoj i obrazovanje.

U našoj ustanovi radimo sve u skladu sa epidemiološkim mjerama, a sretni smo što konačno „izlazimo“ iz vrtića i organizujemo brojne projekte. U toku je Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u školu kojeg realizujemo za oko 640 djece, a već pripremamo brojne kulturne i javne programe, a prva od njih je „Korakom do plesa“ koja će biti održana 21. maja u Areni „Husejin Smajlović“ i u kojoj će nastupiti djeca uključena u cjeloviti razvojni program i Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja sa gostima“, dodala je Jasmina Gasal, direktorica Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica. (B. D.)