Ekipi Radio-televizije Zenica i gradonačelniku Kasumoviću zabranjen ulazak u krug Kantonalne bolnice Zenica

Ekipi Radio-televizije Zenica zabranjeno je prije podne da uđe u krug Kantonalne bolnice Zenica i obavi radni zadatak, odnosno snimi posjetu gradonačelnika Fuada Kasumovića koji je htio darovati prvorođenu bebu na Dan Zenice.

Na ulaznoj kapiji Kantonalne bolnice od strane portira rečeno nam je da su jutros dobili izričitu naredbu da novinarske ekipe ne mogu ući u krug bolnice i bilo šta slikati i snimati. Nakon što je delegacija Grada stigla na ulaznu kapiju, Gradonačelnik je zatražio od portira da propuste i ekipu Radio-televizije Zenica što su oni odbili. Gradonačelnik je bio izričit da neće ući bez ekipe RTV Zenica, te ne želeći ugrožavati zdravlje pacijenata je odlučio da ne ulazi u bolnicu, te prvorođenu bebu nagradi nakon što izađu iz bolnice kući. ž

„Ovo je humana gesta Gradske uprave da nagradimo prvorođenu bebu za Dan Zenice, to je danas bilo u porodici Kovačević iz Šerića. Htjeli smo obići i darovati bebu. Međutim, ova SDA bratija kopira bratiju svoju iz RS-a, gradonačelniku ne daju da uđe u bolnicu koja je vlasništvo građana Zenice. Dok su pljačkali građane i naplaćivali parking sve je moglo ući. Evo vidite sad operisani ljudi idu pješke i ovdje čekaju. Znači dok su krali za SDA, parkingom sve je moglom, sad ne daju ući. Ovo je skandal. Isto da je ovo privatna bolnica SDA. Ovo je građana Zenice bolnica i zemljište. Gradska uprava će veoma brzo donijeti odluku i vidjet ćete kako će biti onda”, kazao je u izjavi za našu kuću Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.
Podsjetimo, prvu bebu, dječaka, na Dan Zenice rodila je majka Halida Kovačević iz Šerića.(N.G.)