KBV “Isak” domaćin Državnog prvenstva u kick boxu i light kontaktu

Klub borilačkih vještina Isak iz Zenice 19. marta biće domaćin Državnog prvenstva u Kick boxu i Light contactu.

Na prvenstvu će učestvovati 246 takmičara iz 45 bh klubova. Domaćin Klub borilačkih vještina Isak prijavio je ukupno 8 boraca, od toga 3 seniora i 5 juniora. Na listi prijavljenih su Ahmed Krnjić u super teškoj kategoriji, Amar Husetović do 67 kg i Mirko Crnović do 91 kg.  Juniore predvode: Ervin Alajbegović do 51 kg, Ibrahim Zukan do 63,5 kg, Alem Merdan do 60 kg, Bakir Baručija do 67 kg i Naser Pipić do 91 kg.    .

Subotnji borilački spektakl u zeničkoj Areni uvod je u još neka od takmičenja koja će se održati u Zenici narednih mjeseci. To je profi turnir No limit i Memorijalni turnir u znak sjećanja na Huseina Selimovića, trenera i osnivača kluba Isak. Osim toga zenički borci će učestvovati i na Državnom prvenstvu u Lou kicku u Konjicu i Ful contactu u Sarajevu. U aprilu član Isaka Ahmed Džananović boriće se u finalu Državnog prvenstva u olimpijskom boksu.

Najboljeg bh. borca, Ahmeda Krnjića, u julu očekuje nastup na Svjetskim igrama u Americi.

„Prije dvadeset dana, krajem prošlog mjeseca, u bugarskoj Varni sam odradio posljedni meč i pobjedio sam estonoskog borca, nakon četvrte, odnosno ekstra runde. Meč je bio težak. Poslije domaćih takmičenja idemo sredinom maja na idući Senšei nastup. To je ujedno jedan od posljednjih testova pred odlazak na Svjetske igre u Ameriku. Svjetske igre su jedan od velikih događaja koji se održava svake četiri godine, kao olimpijada u borilačkim sportovima. Očekuje me 7 boraca u grupi i ja osmi. Očekujem najmanje jednu medalju bilo kojeg sjaja“, izjavio je Ahmed Krnjić.

Državno prvenstvo u Kick boxu i Light contactu počinje u 11 sati. Generalni pokrovitelj takmičenja  je grad Zenica.(M.P.)