Amel Tuka otkazao nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici

Na predstojećem Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje će biti održano u beogradskoj “Štark Areni” od 18. do 20. marta, Bosnu i Hercegovinu trebala su predstavljati dva atletičara: Amel Tuka u trci na 800 m i Mesud Pezer u bacanju kugle. Nažalost, Tuka neće učestvovati na takmičenju u Beogradu, a ovu odluku je donio nakon dogovora sa svojim trenerom.

Nismo postigli formu kakvu smo očekivali, jer smo radili jako dobru bazu za ljetni dio sezone gdje želimo napraviti nešto posebno. Samim tim i zbog bojazni od jakih krivina i mog stopala od prošle godine, pametnije je propustiti ovaj dio zimske sezone kako bi ljetnu dočekali što spremniji“, izjavio je za Fenu nakon jučerašnje odluke Amel Tuka.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka, osvajač srebrene i bronzane medalje na svjetskim prvenstvima u Dohi i Pekingu, ove sezone zabilježio je jedan zvanični nastup i to na dvoranskom mitingu “Copernics Cup”, krajem februara u poljskom Torunu, na kojem je zauzeo posljednje, osmo mjesto s vremenom 1:47.68. (M. P.)