Taekwondo klub Zenica uspješno organizovao Prvenstvo BiH

Taekwondo klub Zenica uz suradnju sa državnim savezom Bosne i Hercegovine bio je tokom vikenda domaćin Taekwondo prvenstva BiH za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore.

Prvenstvu je prisustvovao i Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza Federacije BiH i član predsjedništva Taekwondo saveza BiH, koji se i obratio prisutnim u toku ceremonije otvaranja. U ime generalnog pokrovitelja takmičenja Prvenstvo je otvorila Sumea Mujkanović, pomoćnica Gradonačelnika za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti. Na prvenstvu su učestvovali takmičari i takmičarke iz 47 klubova. Pristiglo je 599 prijava za učešće u svim kategorijama. Uz 130 vrtičanca i vratičanki broj učesnika je bio preko 700.

Takmičari Taekvando kluba Zenica osvojili su ukupno 16 medalja od toga 6 na državnom prvenstvu i 10 na kupu vrtićanaca. Naslov državne prvakinje osvojila je Uma Salkić. Asija Spahić sa jednom pobjedom i izgubljenom finalnom borbom osvojila je drugo mjesto i naslov viceprvakinje države. Vedad Šehić, Arduana Spahić, Faris Hrustić i Emir Dizdarević osvojili su bronzane medalje .

Kod vrtičanaca medalje su osvojili su: Lina Muslić i Hana Grahic osvojile zlatnu medalju. Sumejra Spahić i Alejna Spahić osvojile srebrne medalje. Bronzana odličja izborili su: Ajnur Hodžić, Elvin Dizdarević, Rijad Muslić, Ajša Mujkanović, Amina Mujkanović i Ilma Skopljak .

Ekipa Takevando kluba Zneica naredni nastup ima Kupu BIH u takevandou. (M.P.)