Stanje na putevima: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na ski centrima i zimskim izletištima.

Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.