Košarkašice Čelika upisale novu prvenstvenu pobjedu

Košakašice Čelika upisale su još jednu prvenstvenu pobjedu. U okviru 17. kola slavile su u Areni “Husejin Smajlović“ protiv ekipe Feniksa rezultatom 66:58.

Gošće su otvorile susreta poenima Marendić. Nakon toga domaće košarkašice preuzimaju prednost tokom prve četvrtine sa 3 i više poena. Na prvi odmor se otišlo sa 25:17. U nastavku zeničke košarkašice bježe i na plus 10 poena prednosti. Bilo je 36:36. Drugu dionicu Čelik je završio sa plus pet koševa. Na veliki odmor se otišlo sa 38:33. I treća dionica bila je u znaku domaćina rezultatom 55:48. U posljednjoj četvrtini košarkašice Feniksa dobro su namučile Čelik, ali nisu imale snage da preokrenu rezultat u svoju korist. Susret je završen je rezultatom 66:58 za Čelik.

Kod Feniksa najefikasnije bile su Marendić sa 11 i Mitrović sa 16 poena. Kod Čelika Ahmić je postigla 10, Bašić i Bilić su dodale po 11 poena, dok je Selimović susret završila sa 25 koševa.

Košarkašice Čelika trenutno su na omjeru 9 pobjeda i 7 poraza, i imaju 25 poena. Unarednom 18. kolu igraju ponovo na domaćem parketu. U goste im stiže ekipa Konjic.(M.P.)