TV premijera filma “Bez glasa” u programu Televizije Zenica

Nakon kino premijera koje su održane u CineStaru Zenica i u Multimedijalnom centru Kino Igman u Sarajevu, od sutra, 01. marta počinje televizijsko emitovanje dokumentarno-igranog filma „Bez glasa“

Studio Teatar je ostvario saradnju i potpisao ugovore sa jedanaest televizijskih kuća u Bosni i Hercegovini koje će u mjesecu martu premijerno emitovati ovaj film. Publika će film moći pogledati u programu sljedećih televizijskih kuća: JP RTV Zenica, JP RTV USK Bihać, SMART TV Tešanj, RTV Bugojno, HERCEG TV Trebinje, RTV Živinice, RTV Lukavac, RTV Vogošća, RTV Sana-Sanski Most, RTV Visoko i NTV IC Kakanj.

Film kroz dokumentarno-igranu formu govori o porodičnom nasilju nad ženama. Emotivna priča, ispričana filmskim jezikom je mali doprinos grupe umjetnika ovom problemu sa kojim se svaki dan susreće ogroman broj žena u BiH.

Film “Bez glasa” nastao je u produkciji Studio Teatra, a u okviru projekta „Prekinite šutnju, ne okrećite glavu!- Projekat jačanja svijesti o nasilju nad ženama kroz umjetnost” finansiranog od strane Američke amabasade u BiH (U.S. Embassy Bosnia and Hercegovina) Projekat je finansiran kroz program Women’s Empowerment malih grantova.

Pogledajte trailer filma “Bez glasa”