Danas i sutra se održavaju forumi građana u mjesnim zajednicama Stranjani i Briznik

U sklopu druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ u mjesnim zajednicama Stranjani i Briznik će danas i sutra biti održani forumi građana.

U Mjesnoj zajednici Stranjani forum građana će biti održan danas /ponedjeljak/, 21. februar 2022. godine s početkom u 17,00 sati u prostorijama Osnovne škole “Ahmed Muradbegović”, dok će forum građana u Mjesnoj zajednici Briznik biti održan sutra /utorak/, 22. februar 2022. godine s početkom u 17,00 sati u prostorijama društvenog doma.

Cilj foruma je uključivanje građana u definisanju prioriteta mjesnih zajednica.

Osim prethodno navedenih mjesnih zajednica, u drugoj fazi projekta učestvuju i mjesne zajednice Gorica, Donje Babino i Janjići.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa lokalnim zajednicama u BiH.

Opći cilj projekta je unaprjeđenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.