Na Osnivačkoj skupštini Bosanskohercegovačke inicijative – KF za predsjednika izabran Fuad Kasumović

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica večeras je održana Osnivačka skupština Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad. Za predsjednika  izabran je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Iz Zenice stiže Bosanskohercegovačka inicijativa. Kao što znate, nema prefiksa ni stranka, ni partija. Ovo je grupa ljudi koja želi promjene jer to građani čitave BiH i ovog kantona žele. Ja ću jednostavno pomoći omladini, pomoći ću ljudima da iskoriste moje veliko iskustvo, da sredimo i kanton, da idemo prema Federaciji i državi, da uredimo onako kao što sam Zenicu stabilizovao u svakom smislu te riječi“, istakao je Fuad Kasumović, predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative.

Osnivačkoj skupštini prisustvovale su brojne delegacije iz ostalih bosanskohercegovačkih gradova, predstavnici političkih stranaka koje su došle pružiti podršku Bosanskohercegovačkoj inicijativi – Kasumović Fuad.

Ono po čemu se ova novoosnovana inicijativa razlikuje od ostalih je po tome što iza nje stoji spoj mladosti i iskustva, znanja i upravljanja gradom koja će da vodi Zenicu ali i Bosnu i Hercegovinu u bolje sutra! (A. S.)