Mesud Pezer brusi formu za naredna velika takmičenja

Ovogodišnju takmičarsku sezonu u dvorani najbolji bh. bacač kugle, Mesud Pezer, otvorio je sa dva nastupa u Češkoj.

Iz punog treninga u Ostravi je bacio kuglu na daljinu 20,51 metara što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Nakon toga trenutnu formu je isprobao u Nehvizdy, također u Češkoj. Najbolji hitac Pezera završio je na daljini od 20,48 m što je bilo dovoljno da zauzme treće mjesto na ovom takmičenju. Mesud je trenutno u Beogradu gdje finalizira zimske pripreme. Sutra će nastupiti na Međunarodnom turniru u glavnom gradu Srbije. Još uvijek čeka zeleno svjetlo za Torun, za jedno od najjačih bacačkih takmičenja u dvorani.

„Nakon toga dolazi Madrid, pa Evropski bacački Kup za reprezentaciju. Kruna svega je Svjetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, gdje mi je cilj da budem najbolji, da izborim plasman i ako mi se bude posrećilo i da izborim medalju“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mesud Pezer.

Za njegovog trenera Mehmeda Skendera, koji je i u ulozi selektora bh. atletske seniorske reprezentacije, jedan od najvažnijih nastupa u ovogodišnjoj sezoni biće Evropsko prvenstvo u avgustu mjesecu .

Poseban fokus je na tom takmičenju i da tamo nešto napravimo i da izvučemo najbolje. Naravno i ova ostala takmičenja raditi i probati da uradimo najbolje“, optimista je trener Mehmed Skender.

Balkansko dvoransko prvenstvo je na programu 5. marta u Istanbulu, a Svjetsko dvoransko od 18. do 20. marta u Beogradu. (M.P.)