ZEDA početkom marta organizuje napredni kurs digitalnog marketinga

Zenička razvojna agencija ZEDA početkom marta organizuje napredni kurs digitalnog marketinga, odnosno Google oglašavanja.

“Ova tema uvijek je aktuelna, jer Google Ads servis ima širok spektar usluga za oglašavanje na Google pratragama, portalima, Youtubeu, Android aplikacijama, Gmailu itd., a dovodi klijente, koji su zainteresovani za taj proizvod i uslugu”, navodi Mirza Sikirić, rukovodilac sektora za podršku razvoju malim i srednjim preduzećima u Agenciji ZEDA, pojašnjavajući da će zainteresovani imati priliku naučiti sve ono što je potrebno da bi vodili svoje marketinške kampanje putem modernih kanala.

Kurs je, osim za zainteresovane za marketing i prodaju putem interneta, te za osobe koje vode određene biznise i žele da se bolje pozicioniraju i bolje prodaju vlastite proizvode, namijenjen i za sve, koji su zainteresovani da nauče osnove Google oglašavanja radi vlastitog usavršanja ili pak promjene zanimanja.

“Tokom kursa polaznici će konkretno naučiti kako pronaći na internetu kupce za svoje proizvode i usluge, kako se oglašavati na portalima, a bez direktnog kontakta sa vlasnicima, kako napravati remarketing kampanje, kako pratiti njene rezultate i izračunati isplativost i još dosta toga”, kaže Mirza Sikirić, rukovodilac sektora za podršku razvoju MSP u Agenciji ZEDA.

Napredni kurs digitalnog marketinga održaće se u prostoru Agencije ZEDA od 07. marta dva puta sedmično u večernjim satima. (V.J.)