Svečana sjednica SDP-a Zenica, podijeljene pristupnice za nove članove

U prostorijama Socijaldemokratske partije u Zenici upriličena je svečana sjednica gdje je podijeljeno 40 članskih pristupnica za nove članove.

Prisutnima su se obratili predsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i potpredsjednik partije Vojin Mijatović. Obzirom na trenutno aktuelnu političku situaciju u našoj državi, tražili smo od gospodina Nermina Nikšića da istu prokomentariše, te iskaže stavove SDP-a.

„SDP je donio svoje odluke. Drži se odluka da u situaciji kada imamo otvoreni udar na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine, na državni integritet besporedmetno je da se pravimo da se ništa ne dešava i da razgovaramo o izbornom zakonu kojim ćemo udovoljiti zahtjevima Dragana Čovića koji potpuno otvoreno podržava secesionističke postupke Milorada Dodika“ ističe Nikšić.

SDP je spreman da da svoj doprinos i nudili su rješenja kada je u pitanju izborni zakon, ali smatraju da je u ovom trenutku puno važnije da se formira jedan blok političkih partija koje su spremne da učine sve kako bi deblokirale institucije Bosne i Hercegovine, da se odlučivanje vrati u Vijeće ministara, u Parlament Bosne i Hercegovine i da se tamo priča o problemima. Socijaldemokratska partija će se tome suprotstavljati svim demokratskim sredstvima, te poručuju da će pratiti situaciju i ukoliko to bude jedini izlaz, sa partnerskim strankama organizovat će proteste. (A.K.)