BiH dobila domaćinstvo Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete

FOTO: faktor.ba

Bosna i Hercegovina je dobila domaćinstvo Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje će 2023. godine biti održano u Sarajevu, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća svjetske Taekwondo federacije glasalo se između Meksika i Bosne i Hercegovine, a nakon prezentacije pristupilo se glasanju na kojem je naša država dobila domaćinstvo većinom glasova.

Odlučivalo se između meksičkog Cancuna, jednog od najpoznatijih turističkih gradova svijeta i Sarajeva, a 90 posto članova Upravnog vijeća dalo je glas Bosni i Hercegovini što je najbolji pokazatelj našeg statusa u taekwondo svijetu“, istakao je generalni sekretar Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Vedran Ćubela.

Podsjećamo, Taekwondo savez BiH ranije je organizirao dva evropska prvenstva, 2020. za seniore i kadete, te 2021. godine za juniore, a sada će prvi put biti domaćin takmičenja na svjetskom nivou.

Imamo odlične kapacitete i resurse za organizaciju ovako značajnog takmičenja. Nakon organizacije evropskih prvenstava imamo veliko iskustvo i znanje za uspješnu realizaciju Svjetskog prvenstva. Grad Sarajevo je poznat po Olimpijskim Igrama i EYOF-u, a sada možemo reći da je postao taekwondo grad. Siguran sam da ćemo se ponovo pokazati kao odlični domaćini“, dodao je Ćubela na kraju.

Svjetsko taekwondo prvenstvo za kadete bit će održano 2023. godine, a konačan datum održavanja biće objavljen naknadno.

faktor.ba