Amir Došić i Damir Hukić pojačanja u RK “Čelik”

Rukometni klub “Čelik” jesenji dio Prve lige Federacije BiH grupa Sjever završio je na prvom mjestu sa ambicijama da u nastavku zadrži lidersku poziciju i izbori plasman u Premijer ligu.

Posljednjih desetak dana u zeničkom ligašu  se obavljaju pripremni treninzi. Od ponedjeljka  31. januara, “Čelik” startuje sa žestokim završnim pripremama za nastavak prvenstvene trke. Trenizi će biti dva puta dnevno i vodiće ih trener Miki Filipović. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem marljivo radi na dovođenju pojačanja u klub, ali i jačanju trenerskog kadra. Novi  direktor Škole rukometa je profesor sporta Damir Hukić. Hukić je imao sjajnu rukometnu karijeru i kao aktivni rukometaš Dobočice iz Leskovca u Srbiji, Kolinska u Ljubljani,  te u Karlovcu u Hrvatskoj. Od bh. klubova igrao je za tuzlansku “Slobodu”, “Banoviće” i na kraju za RK “Čelik”.

Raduje me da mi je RK “Čelik” pružio šansu da napravimo novi uspon u radu sa mladima u rukometu u našem gradu. Imam detaljno razrađen plan Škole i daću sve od sebe da  “Čelik” iznjedri što više mladih rukometnih telenata. Inače, Zenica je uvijek bila velik rasadnik rukometnih znalaca”, izjavio je za Zenicainfo.ba Damir Hukić.

Škola rukometa “Čelik” je aktivirala  plan širenja broja polaznika vlastite škole. Upis u Školu je već počeo i besplatan je. U nastavku lige dres “Čelika” nosit će Amir Došić. U prethodnoj polusezoni branio je boje RK “Donji Vakuf”. Potpisao je trogodišnii ugovor sa “Čelikom”. Igra na poziciji lijevog i srednjeg beka.

Raduje me da sam u  “Čeliku” koji je odlično organizovan klub, prava rukometna institucija. Na poziv predsjednika “Čelika” Paneta Škrbića, nisam se nimalo dvoumio. Želim i znam da mogu pomoći mom “Čeliku” i dat ću svoj maksimum za plasman “Čelika” u Premijer ligu BiH, tamo gdje i pripadamo”, izjavio je Amir Došić. (M. P.)