Zimski raspust u ZDK-u produžen za još sedam dana

FOTO: google.com

Zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu, koje rade po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku, produžava se za još sedam dana.

Nastavni proces u drugom polugodištu će početi 7. februara, potvrdio je Feni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK-a Spahija Kozlić.

On je ovakvu odluku donio nakon današnje sjednice Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Ministarstva zdravstva ZDK.

Krizni štab je analizirao podatke o broju zaraženih nastavnika i drugog osoblja te je donio preporuku da se za još sedam dana prolongira početak drugog polugodišta. Pred ovu sam sjednicu razgovarao s direktorom Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica Senadom Huseinagićem, koji je pitao da li, ako bude preporučeno da se odgodi početak drugog polugodišta, ima prostora za nadoknadu nastave“, kazao je Kozlić.

Potvrdu da će biti dovoljno vremena da se u cjelosti realizira nastavni proces te nadoknade dvije sedmice produženog raspusta, kazao je Kozlić, dobio je i od direktorice Pedagoškog zavoda ZDK Aide Salkić.

faktor.ba