Odbojkašice Željezare polusezonu završile na drugom mjestu

Prvi dio takmičenja u Prvoj odbojkaškoj ligi Federacije BIH, grupa Jug odbojkašice Željezare Zenica završile su na drugom mjestu.

Poraz na domaćem parketu od Breze 1934 donio je brezankama prednost od 1 boda. Trenutno su prve sa 25 dok je Željezara druga sa 24 poena i omjerom 8 pobjeda i 1 poraz.

„Naravno da nije to ono što smo planirali. Postoji žal za prvim mjestom. Izgubili smo utakmicu protiv Breze isključivo zbog naših grešaka. Objektivno smo bolja ekipa. U nastavku lige nas čeka odmah susret protiv njih. Mislim da ćemo donijeti tri boda i preći na prvo mjesto“, izjavio je za Zenicainfo.ba Suljo Herceg, trener ŽOK Željezara Zenica.

Ovog vikenda odbojkašice Željezare Zenica pozvane su na Treći memorijalni turnir „Halilić Hamzalija-Ćevap“ u Žepču.

Turnir se igra u obje konkurencije, muškoj i ženskoj. Kod muškaraca učestvuju ekipe Kaknja, Bosne iz Kalesije i Olova. Kod žena sastaju se domaćini Žepče i Željezara Zenica.

„Pozvani smo u Žepče na turnir. To je memorijalni turnir. U Žepče idemo sa kombinovanom ekipom. Nešto seniora i nešto mlađih igračica. Želim da ih pripremimo za kadetsko prvenstvo koje će se održati u Kaknju. Ujedno ćemo se uvjeriti da li imamo materijala za seniorski tim“, izjavio je Suljo Herceg, trener ŽOK Željezara Zenica.

Sredinom januara u Kaknju se igra kadetsko prvenstvo. U grupi A3 učestvuju  Kakanj, Čelik-R, Željezara Zenica i Jajce.(M.P.)