Uspješna takmičarska godina za Ahmeda Krnjića

Ahmed Krnjić član Kluba borilačkih vještina Isak-Ze iz Zenice, jedan od najboljih bh. boraca početkom decembra je u bugarskoj Varni u okviru SENSHI 10 događaja porazio Radovana Kullu iz Slovačke, te vratio pojas kikbokser prvaka u Bosnu i Hercegovinu.

Bio je ovo ujedno posljednji nastup zeničkog borca u ovoj godini. Godina na izmaku je za Krnjića bila veoma uspješna. Osim titule prvaka BIH u kik boksu, osvojio je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu. U šest profi mečeva upisao je pet pobjeda i jedan poraz.

„Zadovoljan sam proteklom godinom. Sa petim mjestom na Svjetskom prvenstvu sam izborio kvalifikacije za Svjetske igre koje će se održati naredne godine u Americi. Jedini predstavnik na igrama ću biti ja. Nadam se da ću ostvariti dobar rezultat“, izjavio je za Zenicainfo.ba Ahmed Krnjić.

Nakon kraće pauze sa trenerskim timom Ahmed nastavlja priprema za narednu sezonu. Već 28. januara očekuje ga još jedan profi meč u Istanbulu protiv prvaka Azerbejdžana.

„Iza mene dobra uspješna sezona. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim i kvalitetnim mečevima. U planu nam je da iduće godine jedan dobar meč u BIH, u Sarajevu ili Zenici. Trebalo bi to biti veće ime iz kik boksa, Fredi Kimaylo ili Erol Cimerman“, optimista je Ahmed Krnjić.

Osim nastupa na domaćim prvenstvima u 2022. godini Ahmed Krnjić će nastupiti i na  Svjetskim igrama u Americi.(M.P.)