Rukometaši Čelik juniora prvi dio sezone zaključili porazom od Jajca

Utakmicu posljednjeg 13. kola u prvom dijelu federalne lige rukometaši Čelik juniora odigrali su na domaćem parketu.

U veoma dramatičnoj i neizvjesnoj utakmici poraženi su od Jajca sa 32:33. Poluvrijeme je bilo 16:15 za domaće. Najefikasniji kod juniora bili su Grabus sa 8 i Šabanović sa 7 golova. Iskusnija ekipa Jajca iskoristila je u finišu susreta nekoliko tehničkih grešaka domaćina i zasluženo slavila. Čelik junior jesenji dio prvenstva završio je na petom mjestu sa 14 bodova. Za mlađeg zeničkog ligaša slijedi desetodnevna pauza.

„Što se tiče sezone mi smo generalno zadovoljni plasmanom na peto mjesto, mada ostaje žal što nismo još bolje plasirani. Dva poraza u zadnja dva kola Kakanj u gostima i Jajce kod kuće, udaljilo nas je od borbe za prvu poziciju. Ekipa ide na zasluženi odmor narednih deset dana, a onda krećemo sa individualnim treninzima do početka priprema“, izjavio je za Zenicainfo.ba Vladimir Zeljko, trener u ŠR Čelik junior.

U klubu su u toku su pripreme za 12. međunarodni turnir koji će se održati od 14. do 16. januara 2022. godine. Učešće su potvrdile ekipe iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, BiH i Rumunije.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, bio je slobodan u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva. Pauzu su iskoristili da proslave titulu jesenjeg šampiona.(M.P.)