JP “Grijanje” od ArcelorMittala traži neophodnu toplotnu energiju, bez odgovora iz kompanije

JP „GRIJANJE“ d.o.o. Zenica obavještava potrošače da od subote 11.12.2021. konstantno pismeno traži i urgira da proizvođač toplotne energije „ArcelorMittal Zenica“ isporuči toplotnu energiju neophodnu za zagrijavanje grada u skladu sa vanjskim temperaturama.

Kompanija „ArcelorMittal Zenica“ do danas se službeno na dopise JP „GRIJANJE“ nije oglasila te distributer ne raspolaže informacijama o statusu proizvodnje toplotne energije unutar  kompanije „ArcelorMittal Zenica“.

JP „GRIJANJE“ d.o.o. Zenica je obavijestilo Gradsku upravu Grada Zenica da u skladu sa svojim mogućnostima obezbijedi isporuku toplotne energije neophodne za zagrijavanje grada, jer direktor „ArcelorMittal Zenica“ ne želi da razgovara niti odgovara na dopise upućene od strane JP „GRIJANJE“ d.o.o. Zenica.

Ovim putem želimo da upoznamo javnost da kompanija „ArcelorMittal Zenica“ ne isporučuje neophodnu toplotnu energiju za zagrijavanje grada nauštrb održavanja svojih postrojenja.

Za periode redukovane isporuke toplotne energije JP „GRIJANJE“ d.o.o. Zenica će izvršiti umanjenje računa grijanja potrošačima.